Home TV/mobiel/PC Wat te doen na internetfraude?

Wat te doen na internetfraude?

by Aangeleverd
0 comment
internetfraude

Onze maatschappij is in een rap tempo aan het digitaliseren. Waar men zo’n 30 jaar geleden nog dacht dat het internet een kortstondige ‘hype’ zou zijn, zal tegenwoordig niemand dit meer met droge ogen kunnen beweren. De digitalisering gaat helaas ook hand in hand met internetfraude.

Hoe meer tijd wij op het internet spenderen, hoe meer tijd ook de fraudeurs op het internet spenderen. Anno 2021 is internetfraude dan ook een enorm maatschappelijk probleem. In deze blog vertellen we je daarom meer over hoe je internetfraude kunt voorkomen en daarnaast hoe je hiermee moet omgaan!

Internetfraude voorkomen

Een van de belangrijkste stappen in het voorkomen van internetfraude is de fraude in een vroegtijdig stadium herkennen. Dit doe je door altijd scherp te zijn als het gaat om online contactmomenten. Krijg je bijvoorbeeld een e-mail of Whatsapp bericht van een onbekend adres? Probeer dan altijd te verifiëren of het bericht wel echt komt van degene die beweert jou een berichtje te sturen.

Een e-mail van een bank zal bijvoorbeeld nooit beginnen met beste lezer, maar je zal hier altijd persoonlijk in worden aangesproken. Een Whatsapp bericht lijkt misschien moeilijker te verifiëren, maar dit kan ook vrij gemakkelijk. Als je het nummer niet herkent kun je het nummer gewoon bellen en kun je kijken of je de stem aan de andere kant van de lijn herkent!

Wat te doen bij internetfraude

Slachtoffer van internetfraude?

Als je slachtoffer bent geworden van internetfraude, dan is het zaak om hier zo snel mogelijk naar te handelen. Je dient zoveel mogelijk contact en bewijsmateriaal te documenteren. Wanneer je hard bewijs hebt dan is de kans op geld terug na internetfraude namelijk het grootst. Met dit bewijs kun je eerst proberen aan te kloppen bij de partij die jou opgelicht heeft. Als dit geen reactie oplevert is het zaak om zo snel mogelijk contact op te nemen met de bank om het geld terug te vragen en daarnaast aangifte te doen bij de politie.

Hoe langer je met deze handelingen wacht, hoe kleiner ook de kans is dat je je geld terugkrijgt na de internetfraude!

You may also like

Zo bespaar geld

Zobespaarjegeld.nl is in 2010 opgericht door André Fijan. Op Zo bespaar je geld vind je talloze artikelen met besparingstips die je helpen om bewust met je geld om te gaan. Hierdoor ben je niet alleen beter in staat om rond te komen maar lukt het ook nog vaak om geld over te houden.

 

Schrijf je nu ook in op onze nieuwsbrief!

Zobespaarjegeld – All Right Reserved. Designed and Developed by Penci Design