Water besparen. Hoe je dat doet lees je hier!

Water besparen kunnen we allemaal. Het is goed voor het milieu en voor onze portemonnee. Op deze pagina geven we je tal van tips om water te besparen.


Tips om geld te besparen in de badkamer

Of je nou een authentieke landelijke badkamer of een hele moderne badkamer hebt: er zijn altijd manieren om geld te besparen. Zuinig omgaan met water en energie is om te beginnen veel beter voor het milieu.......... lees hier de beste tips.


Duurzame waterflessen voor een beter milieu

Heb jij telkens weer last van de hoeveelheid plastic flesjes die overal rondslingeren of die je juist telkens weer moet kopen omdat je geen drinken bij de hand hebt? Dan is daar natuurlijk gewoon een oplossing voor.......... lees hier verder.


Geld besparen door duurzaam te wonen

Een hoge energierekening is voor niemand prettig. Het kost namelijk veel geld en het milieu wordt ook nog eens (onnodig) belast. Door de woning energiezuinig te maken en verantwoord om te gaan met energie, kun je al snel veel geld besparen.......... lees hier verder.


Zo bespaar je geld met een waterontharder

Een gemiddeld Nederlands gezin zou jaarlijks 80 tot 90 euro kunnen besparen door een waterontharder te plaatsen. Hierdoor heeft een waterontharder een mooie terugverdientijd. Een waterontharder beperkt dus de kosten.......... lees hier verder.


Creatief met IBC containers - Bespaar jezelf wat geld

Veel industrieën gebruiken IBC containers voor olie, verf, farmaceutische producten, verf, etenswaren en dranken. Echter, meer en meer mensen bedenken andere slimme ideeën voor IBC containers.......... lees hier verder.


Bespaar water voor het behoud van onze aarde.

Van Raaf kregen wij de volgende belangrijke boodschap ten aanzien van het wereldwijde gebruik van water:
"Het wereldwijde gebruik van water ten behoeve van de vleesproductie heeft grote gevolgen voor het milieu en de leefbaarheid van de aarde. De vee-industrie is namelijk de grootste verspiller van water op de wereld. Om één kilo rundvlees te produceren is in totaal 15.000 liter water !! nodig, voor een kilo varkensvlees 6.000 liter en een kilo kip 4.300 liter. Van al het water dat in Nederland gebruikt wordt is één procent nodig voor het watergebruik in huis en maar liefst 43 procent is nodig voor de productie van vlees, eieren en zuivel."



De besparingstips van zobespaarjegeld.nl zijn vrijwel allemaal gericht op het besparen van water binnen een huishouding. Je hebt hier dus als consument direct financieel profijt van. Maar realiseer je na het lezen van deze boodschap van Raaf, dat wanneer je echt iets voor het milieu wilt betekenen op onze aarde, dat je ook bewust om moet gaan met je voeding. Dit kan je doen door minder vleeswaren te eten. Bijvoorbeeld door per keer een kleiner stukje vlees te eten, door één of twee dagen per week vegetarisch te eten of (wat steeds meer mensen doen) helemaal te stoppen met het eten van vleeswaren. Met name de toenemende consumptie van vlees in de opkomende economiën zoals China zullen in de toekomst een steeds grotere aanslag plegen op de natuur en het milieu. Veel mensen kiezen vanuit deze gedachte voor een vegetarische levensstijl. Sommigen zelfs voor veganisme waarbij elke consumptie van dierlijke producten wordt vermeden. Minder of geen vlees eten is in ieder geval heel goed voor het milieu en draag bij aan een duurzame aarde.



Doe zuinig met water. Gebruik de tips op deze pagina om water te besparen.

Met onze besparingstips willen we bereiken dat je meer gaat nadenken over het vele water dat we dagelijks nodeloos verspillen. Waterverspilling is niet alleen slecht voor het milieu. Het kost ook nog eens veel energie om het water te verwarmen voor bijvoorbeeld de douche en het daarna weer te zuiveren.
Lees onze besparingstips over waterbesparende maatregelen op je gemak door en pas ze vervolgens toe. Energie besparen is goed voor een duurzame aarde en natuurlijk ook voor onze portemonnee. Wereldwijd is drinkwater schaars aan het worden. Alleen door te consuminderen kunnen we op termijn de aarde bewoonbaar houden. Probeer onze besparingstips voor water dus niet alleen toe te passen maar ook je leefstijl aan te passen.

zobespaarjegeld

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang als cadeau een GRATIS digitaal excel HUISHOUDBOEKJE 2023 waarmee je op eenvoudige wijze je inkomsten en uitgaven kan beheren. Als extra cadeautje krijgt er ook nog eens GRATIS een mini e-boek bij van 10 pagina’s dik waarin wordt uitgelegd hoe je je financiën goed kan beheren en je GRATIS huishoudboekje kan gebruiken. Hiermee ga je ongetwijfeld veel geld besparen en het kost je niets. Schrijf je HIER direct in!


Energiebesparing: Tips om te bezuinigen op de waterrekening.

Onze eerste tip ligt wellicht zeer voor de hand maar toch geven we je deze algemene besparingstip: Gebruik bij alles wat je doet zo min mogelijk water! Denk eraan: geen water gebruiken bespaart niet alleen water maar ook de energie om het te zuiveren, te vervoeren en te verwarmen. Dus spaar je energie, het milieu en natuurlijk je portemonnee.

Pak het energieverbruik en de energiebesparing van gas, elektriciteit en natuurlijk het water met het hele gezin aan. Houd regelmatig de vorderingen van alle besparingen bij. Probeer zelf tips om te besparen en te bezuinigen te bedenken. Heb je veel bespaard aan het einde van het jaar? Ga dan samen met het gezin iets leuks doen of geef alle gezinsleden een beloning. Zeker bij een groot gezin waar veel energie verbruikt wordt kan dit een leuke besparing opleveren.



Water besparen in de keuken.

Wanneer je eieren hebt gekookt laat dan het hete water op de hete kookplaat of fornuis staan en gebruik dit na het eten om de afwas te doen. Je bespaart hiermee zowel water als energie.

Ben je gewend voor het eten al wat af te wassen? Laat dan het afwaswater staan in de gootsteen. Na het eten voeg je heet water toe en je kan weer verder afwassen. Hiermee bespaar je op zeep en water.

Draai alleen maar een vaat als de vaatwasser vol is. Koop desnoods wat extra servies. De borden gaan natuurlijk heel lang mee en je verdient het extra servies zo terug door minder wasbeurten te draaien. Let op! Alleen wasjes draaien in de daluren met goedkope stroom. Naast waterbesparing levert dit ook een forse energiebesparing op.

Zorg ervoor dat je niet in te grote pannen kookt. Hoe groter de pan, hoe meer water er in moet en dus hoe meer energie je verbruikt. Doe je dit consequent zorgt dit voor een behoorlijke waterbesparing per jaar.

Draai geen klein afwasje op de zware stand van de vaatwasmachine. Het bespaart veel energie wanneer je een korte wasbeurt draait en de beste tips om te bezuinigen is natuurlijk om een paar kopjes even met de hand af te wassen.

Doe de (warme) kraan telkens dicht na gebruik bijvoorbeeld bij het afspoelen. Al het water dat ongebruikt wegloopt is verspiling. Wees zuinig met water en maak een sopje in plaats dat je de vaat onder de lopende hete kraan wast en gebruik daar waar mogelijk koud water.

Een andere bezuinigingstip is om een elektrische waterboiler in het keukenkastje beneden te plaatsen wanneer de waterketel op zolder staat. Hiermee bespaar je duizenden liters water per jaar aan koud water dat je eerst laat weglopen voordat het hete water in de keuken is.


Water besparen in de badkamer en het toilet.

Maak gebruik van de faciliteiten die je elders gratis kan gebruiken. Bijvoorbeeld: Maak gebruik van de douches op het werk, op school of op de sportvereniging. Hiermee kan je zelf tot honderden euro’s per jaar besparen op water, gas en elektriciteit. Douche natuurlijk ook hier niet te lang want ook het milieu vraagt om een energie en water besparing.

Douche niet langer dan 5 minuten per keer. Schoon is schoon. Extra tip: Er zijn handige zandlopertjes met een zuignapje die je in de douche kan bevestigen. Of gebruik een kookwekker. Dit is een vorm van energiebewustzijn en consuminderen. Bij een groot gezin voorkomt dit ook nog eens rijen voor de badkamer.

Draai tijdens het douchen de kraan dicht terwijl je je inzeept en je haren wast. Daarna afspoelen. Ook door tijdens het tanden borstelen en scheren tussentijds de kraan dicht te doen kan je een forse jaarlijkse water besparing realiseren.

Gebruik een thermostaatkraan en een waterzuinige douchekop. Deze artikelen zijn makkelijk zelf aan te schaffen en ook zelf te monteren. Vraag desnoods een handig familielid om even te helpen. Dit is één van de waterbesparende maatregelen in huis die voor een forse geldbesparing zorgt op gas en water.

Bespaar water door een waterbesparende stortbak te gebruiken. Met deze energie en water besparingstip bespaar je duizenden liters water per jaar. lat je goed informeren door de vakman naar de waterbesparende mogelijkheden in je badkamer en toilet.

Een oude besparingstruc voor water is om een baksteen in de stortbak van de WC te leggen. Je besparing is vervolgens het volume van de baksteen bij elke spoelbeurt. Ook deze 'klassieke' waterbesparing tips zijn nog steeds actueel.

Vang bij het douchen eerste het koude water op in een emmer en gebruik dit later om het toilet door te spoelen, de planten water te geven of de auto te wassen. Tel eens uit hoeveel water je hiermee kan besparen. Het kost wat extra werk maar elke liter waterbesparing is er weer één.

Je kan ook bezuinigen op water door steeds iets korter onder de douche te gaan staan. Denk eens aan al dat water dat we zouden besparen als iedereen deze besparingstips zou opvolgen! We kunnen in Nederland zo jaarlijks tientallen miljarden liters water besparen en meer dan 100 miljoen m3 gas.

Vervang oude kranen, de douchekop en de toiletstortbak door moderne waterbesparende varianten zoals een waterbesparende douchekop. Met deze besparingstips kan je 30 procent op je waterverbruik bezuinigen. Dit levert een waterbesparing op van meer dan 30 liter water per dag per persoon.

Ga douchen in plaats van dat je een warm bad neemt. Dit levert een waterbesparing op van wel 60 liter water per keer. Dus neem je elke week een bad kan je hiermee weer een waterbesparing relaisern van duizenden liters per jaar.

Als je nog geen spoelonderbreker hebt, kan je zelf eenvoudig een spaarknop (of spoelonderbreker) op de toiletstortbak monteren. Deze waterbesparende maatregelen levert een besparing op van wel 7.000 liter water per jaar.



Omgaan met geld

omgaan met geld

Omgaan met geld. Goed leren omgaan met geld is belangrijk voor iedereen. In dit Blog lees je 10 super goede bespaartips waarmee je kan leren om goed met geld om te gaan. Wanneer je al deze tips toepast kan het haast niet anders dan dat ook jij straks geld over hebt aan het einde van de maand. En dat is best wel plezierig want met dat extra geld kan je weer veel nieuwe leuke dingen doen.
Ga snel naar mijn Blog en lees mijn 10 super goede bespaartips over omgaan met geld.......... lees hier de 10 super goede tips.



Cursus omgaan met geld

cursus omgaan met geld

Ben je op zoek naar een leuke en goedkope cursus voor een kleine groep mensen? Dan is de cursus omgaan met geld wellicht iets voor jou. De cursus omgaan met geld is speciaal ontwikkeld om een kleine groep mensen te leren meer grip te krijgen op de uitgaven. Om zodoende meer geld over te houden. Of uit de schulden te blijven. De deelnemers krijgen veel gratis extra's zoals het boek "Zo bespaar je geld" van André Fijan, een gratis excel huishoudboekje en een gratis werkmap. De digitale bestandjes krijg je op een gratis USB-stick.......... lees hier alles over de cursus omgaan met geld.



Water besparen in het huishouden.

Een energiezuinig warmwatertoestel bespaart veel water en energie. De zuinigste toestellen zijn de zonneboilercombi, de warmtepompboiler, de Ultra Hoog Rendement combi-ketel en de Gaskeur HRww combiketel. Laat je adviseren door een specialist om te weten wat voor jou de beste apparatuur is.

De beste warmwaterleidingen zijn kort en dun. Kort omdat hierdoor de weg die het warme water moet afleggen zo kort mogelijk is hierdoor gaat er zo min mogelijk warmte verloren. Dun omdat hiermee het warme water zo snel mogelijk op de juiste plaats is. Deze tip voor energiebesparing is natuurlijk alleen van toepassing wanneer je een huis gaat bouwen of verbouwen. Dus naast een leuke waterbesparing levert dit ook nog eens een leuke energiebesparing op en spaar je het milieu.

Koop machines met een A keurmerk. Met een zuinige wasmachine of vaatwasser daalt je jaarverbruik en gebruik je het minst energie. Lees de overige tips om te besparen op onze site. Door weer naar het hoofdmenu te gaan.

Deze energie besparingstips zijn voor het gebruik van de wasmachine: Kleding wassen kost veel energie. Gebruik de wasmachine dus volgens voorschift. Dit levert zowel een water- als elektriciteitsbesparing op. De grootste besparingstip voor energiebesparing is om op een zo laag mogelijke temperatuur te wassen. En natuurlijk kunt u energie besparen door te wassen met volle wastrommel.

Eén andere tip om te bezuinigen is om het condenswater van de wasdroger weer in de wasmachine terug te storten. Ook dit is één van de 'klassieke' waterbesparende maatregelen waarmee je kunt consuminderen.

Heet water moet eerst verwarmd worden in een ketel en deze staat vaak op zolder. Dit kost veel energie en extra water. Je kan veel van deze energie besparen door minder warm water te gebruiken.

Denk eens na over een zonneboiler. De zon verwarmt het water in de zonneboiler gratis waardoor je energie bespaart op de verwarmingskosten. Laat je hierover wel goed adviseren en controller goed de subsidiemogelijkheden die gemeenten en het Rijk hiervoor beschikbaar hebben.

Repareer lekkende kranen en leidingen. Dit is een verspilling van water die met weinig moeite te voorkomen is. Met een goed onderhoud van onze kranen, leidingen en apparatuur kunnen we veel water en energie besparen.

Wees zuinig op het milieu door geen chemicaliën door de goot te spoelen. Hiermee voorkom je dat het oppervlaktewater verontreinigd wordt. Het zuiveren van het water verhoogt ook de kostprijs van het water en dat willen we natuurlijk vermijden.

Wist je dat één liter gemorste motorolie meer dan een miljoen liter grondwater vervuilt en ongeschikt maakt voor drinkwater. Let op Wanneer je met olie werkt en gooi dit nooit in de gootsteen of buiten in een straatput. Wees zuinig op ons milieu.

Bevestig een speciaal mondstukje of inlegringetjes op je kraan of vervang je kranen voor exemplaren waar dit op zit. Ook met deze waterbesparende maatregelen kan je weer duizenden liters water per jaar besparen. Deze tip om water te besparen geldt niet voor bijvoorbeeld badkranen of andere tappunten waar je veel water nodig hebt.

Dit is geen echte besparingstip voor water maar wel eentje die zekerheid geeft dat je geen energieverspillende producten koopt. Zorg ervoor dat wanneer je kranen, douchekoppen en andere producten koopt dat hierop het KIWA keurmerk Laag Verbruik van toepassing is. De producten met het KIWA keurmerk zijn gegarandeerd zuinig met water.

Draai alleen een was wanneer je voldoende was hebt voor een volle wasmachine. Wasmachines verbruiken zeer veel water en energie. Ga milieubewust om met alle huishoudelijke apparaten en lees hierover de overige besparingstips op deze site. Je bespaart hiermee gas, elektriciteit water en dus ook het milieu.


Water besparen in de tuin.

Je kan veel water besparen door het opvangen en hergebruiken van regenwater. Bijvoorbeeld door met een regenton de waterpijp van het dak 'af te tappen'. Schaf een hemelwaterinstallatie aan en bespaar water door het hemelwater te gebruiken om het toilet door te spoelen, de tuin water te geven of de auto te wassen. Omdat dit water niet vrij is van bacteriën is het raadzaam om dit niet als drinkwater of voor de was te gebruiken. Het water uit de hemelwaterinstallatie mag dus niet vermengd worden met het drinkwater. Tenslotte is regenwater ook nog 'zacht' en bevat het weinig kalk waardoor mineralen en zouten beter oplossen in de grond. Hierdoor nemen planten hun voedingsstoffen makkelijker op. En wanneer je de auto met regenwater wast geeft dit geen strepen.

Slechts 2,5 procent van het water op aarde is zoet. Een groot deel van dit water zit ook nog eens in de poolkappen en gletsjers. Zoet water is dus schaars. Bespaar water door de tuin in de zomer niet elke dag water te geven. Doe dit een maal per week in de ochtend of in de avond. De natuur zorgt er zelf voor dat de wortels van de planten verder naar benedenden groeien op zoek naar grondwater. Hiermee kunt u vervolgens weer veel water besparen.

Bespaar water door de auto niet met de tuinslang te wassen maar gewoon met water uit een emmer. In de regel levert dit een waterbesparing op van 75% van het water verbruik. Deze besparingstip levert al snel een besparing van 100 liter water op per wasbeurt.

Ga je met je auto toch naar een wasstraat. Verzeker je er dan van dat deze wasstraat het Milieukeurmerk heeft. Je weet dan zeker dat zij energiezuinig werken met een beperkte hoeveelheid water in een geloten systeem.

Jaarlijks valt 60.000 tot 100.000 liter water op het dak van een gemiddelde woning. Met deze besparingstip kunt u dus enorm veel kraanwater besparen. Zet een regenton in de tuin en vang hiermee het water op uit de dakgoot. Plaats de ton op een verhoging zodat je makkelijk een emmer of gieter onder de kraan kan zetten. Je kan het regenwater gebruiken als alternatief voor leidingwater voor het wassen van de auto of het water geven van de planten in de tuin. Extra besparingstip: Je kan ook de planten binnen in huis regenwater geven.


Overige sites met handige tips om water te besparen:




Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2023.




VIND HIER DE GOEDKOOPSTE:



goedkope zorgpolis vergelijken














© 2010-2023 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners