Bespaar geld in het huishouden met onze tips voor het hele gezin.

Hoe kan je in een gemiddeld gezin geld besparen op kosten van kinderen en overige kosten in het huishouden?

Besparen in huis met het gezin. Bij dit onderdeel van zobespaarjegeld.nl vind je weer vele tips om geld te besparen door zuiniger te leven en te bezuinigen op alle kosten die je maakt voor het hele gezin en vooral voor je kinderen.
Ga consuminderen en doe 'meer met minder'! Heb je zelf nog leuke besparingstips die je met anderen wilt delen? Mail ze dan naar ons! We nemen je tips graag op in onze lijst met besparingstips en bezuinigingstips.besparingstips

Koop alle kinder- en babyspullen slim in! Bezuinigen betekent vaak vooruit denken. Je kunt bijvoorbeeld veel geld besparen op je uitgaven door je spullen zó in te kopen dat alle kinderen er opeenvolgend mee kunnen doen. Koop dus neutrale kleuren en modellen. Heb je bijvoorbeeld meerdere kinderen die allen opeenvolgend gaan fietsen? Koop dan een kinderfiets voor je oudste kind waar de anderen kinderen ook op kunnen rijden. Onderhoud de fiets goed. Alle kinderen kunnen dan steeds met dezelfde fiets doen. De fiets kan je uiteindelijk weer inruilen.


Geld besparen in het huishouden; zo doe je dat

Het leven wordt alsmaar duurder en dat betekent dat we op een aantal dingen zullen moeten besparen. We hebben het graag met jou even over het huishouden, aangezien dit een terugkerende taak is die best wat geld kan kosten.......... lees hier verder.


Wist jij dit al over de gitaar?

De gitaar is een bekend instrument over de hele wereld. In talloze landen wordt er fanatiek gitaar gespeeld. De gitaar is in verschillende situaties inzetbaar. Een gitaar kan bespeeld worden tijdens een concert.......... lees hier verder.


Jouw hond besmet met wormen? Dit moet je doen!

Dieren zijn geen helden in het aangeven dat ze zich niet lekker voelen. Daar moet je zelf goed op letten. Het komt dan ook regelmatig voor dat honden wormen hebben, doordat ze tijdens het wandelen uit nieuwsgierigheid overal en nergens komen.......... lees hier verder.


Een schenking doen zonder belasting te betalen, zo doe je dat

Je kind helpen met een aanbetaling van zijn of haar eerste koopwoning, de schoonouders hun droom van een eigen zeilbootje in vervulling laten gaan of een deel van je gewonnen jackpot weggeven aan vrienden. Het zijn allemaal schenkingen van grote bedragen die mooi kunnen zijn voor je doel.......... lees hier verder.


Geld besparen met kinderen in het gezin

Het verzorgen van kinderen, vooral van kleine kinderen in het gezin, levert een flinke extra kostenpost op. Luiers en babyvoeding zijn vaak best prijzig. Ook de opvoeding, de schoolspullen, kleding en dergelijke van oudere kinderen kan een behoorlijke aanslag op het maandelijkse budget plegen.......... lees hier verder.


5 tips om geld te besparen in jouw huishouden

Er zijn veel verschillende manieren waarop je in huis geld kunt besparen. In deze blog staan 5 tips die jou helpen om je geld minder snel uit te geven. Het lijken misschien open deuren, maar hoe vaak pas jij deze tips al toe?...... lees hier verder.


Tijd is geld

Iedereen kent het gezegde allemaal: tijd is geld. Zo kost het inhuren van een jurist die een paar uur aan jouw zaak werkt behoorlijk veel geld. Maar ook als jij een uurtje vrij moeten nemen.......... lees hier verder.besparingstips

Geld besparen en bezuinigen in het huishouden moet een manier van leven worden van het hele gezin. Probeer dus de bezuinigingstips en besparingstips van zobespaarjegeld.nl een vast onderdeel te laten uitmaken van het dagelijkse leven. De kinderen spelen hierbij een belangrijke rol. Consuminderen door zuinig en duurzaam te leven moet je leren door bewustwording en opvoeding. “Jong geleerd is oud gedaan.” Lees hiervor ook onze tips over het gebruik van een boodschappenlijstje.


besparingstips

Maak je kinderen er dus van bewust dat er zuiniger met geld moet worden omgegaan in het gezin. Deel met hen je besparingstips en maak er een sport van om samen met de kinderen zoveel mogelijk manieren om meer met minder te doen te bedenken en uit te voeren.


Geef je huis een budget makeover

Is jouw huis toe aan een make-over, maar is hier niet een groot budget voor? Dat is geen probleem! Iedereen kan met voordelige middelen zijn of haar woning eenvoudig een opknapbeurt geven. Lees in dit artikel de beste tips.......... lees hier verder.


besparingstips

Let op je omgeving! Wanneer mensen weten dat je geld moet besparen zijn ze vaak bereid om je te helpen met spullen die zij over hebben. Met een beetje geluk kan je deze nog gratis krijgen ook!


Budgettips voor het inrichten van je woonkamer

Het inrichten van de woonkamer is vaak een kostbaar project. Meubels zijn over het algemeen prijzig, maar ook de bekleding (zoals gordijnen) kan je een flinke som geld kosten. Hoe kun je nu een woonkamer leuk inrichten en toch vriendelijk blijven voor je portemonnee? Met onderstaande stappen kun jij je woonkamer inrichten voor een leuk budget!......... lees hier verder.zobespaarjegeld

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang als cadeau een GRATIS digitaal excel HUISHOUDBOEKJE 2022 waarmee je op eenvoudige wijze je inkomsten en uitgaven kan beheren. Als extra cadeautje krijgt er ook nog eens GRATIS een mini e-boek bij van 10 pagina’s dik waarin wordt uitgelegd hoe je je financiën goed kan beheren en je GRATIS huishoudboekje kan gebruiken. Hiermee ga je ongetwijfeld veel geld besparen en het kost je niets. Schrijf je HIER direct in!

besparingstips

Veel kinderspullen zoals bijvoorbeeld de kinderfietsen gebruik je tijdelijk. Koop spullen die je kort gebruikt dan ook niet nieuw maar kijk op sites zoals marktplaats.nl of ga eens langs bij de kringloopwinkel en Kinderkleding outlet. Vooral kleine kinderen maakt het vaak niet uit wat voor kleding ze dragen en of het nieuw is of tweedehands. Hiermee kan het gezin een hoop geld besparen.

besparingstips

Zijn de schoenen van de oudste te klein maar nog wel draagbaar? Gooi ze niet weg, maar bewaar ze tot het volgende kind ze aan kan. Desnoods om buiten te spelen zodat je een net paar schoenen houdt voor naar een feestje of naar school. Betreft het de jongste kan je er altijd nog een kennis mee blij maken. Zo helpen we elkaar met geld besparen op de kosten voor kinderkleding en kinderschoenen.besparingstips

Richt de kinderkamers neutraal in. Behang de kinderkamers bijvoorbeeld met neutraal behang. Hiermee kunnen de kinderen er extra lang mee doen hetgeen voor jouw weer een bezuiniging oplevert. Je kan de kinderkamer verder leuk maken met foto’s, plaatjes of posters e.d. Het niet kopen van kinderspullen die je eigenlijk maar heel kort nodig hebt is een prima vorm van consuminderen!

besparingstips

Wees creatief met je Kinderparty. Zoek op het internet naar leuke goedkope alternatieven voor kinderfeestjes. Hier valt veel geld mee te besparen! Daarbij komt dat de kinderen een alternatief feestje vaak ook nog eens veel leuker vinden dan “weer naar de bowlingbaan gaan" of naar het zwembad. Ga je met de kinderen weg? Eet dan altijd thuis! Hiermee kan je behoorlijk bezuinigen op de kosten van het kinderfeestje.

besparingstips

Onderzoek heeft aangetoond dat kinderen er helemaal niet op zitten te wachten dat ze constant met het gezin ergens naar toe moeten. Dit geldt zelfs voor attractieparken! Denk daar eens aan als je weer een dagje uit gaat plannen. Je kan flink wat geld besparen in het huishouden door gewoon te zorgen dat het thuis gezellig is, en de kinderen vinden het vaak nog veel leuker ook.

Lees hier een Blog over hoe je een goedkoop dagje weg weg kan met je gezin.

besparingstips

Besparingstips gaan vaak over het denken op de lange termijn. Zo heb je een jaar de tijd om er over na te denken welke cadeautjes je voor de feestdagen gaat kopen. Maak een lijstje met de namen van iedereen in het gezin en welke cadeautjes je ze wilt geven. Koop de cadeautjes zodra ze in de aanbieding zijn gedurende de loop van het jaar. Veel drogisterijen en supermarkten stunten regelmatig met speelgoed en andere cadeautjes die je zo voor een klein bedrag kan kopen. Je kunt deze besparingstips natuurlijk ook gebruiken voor familieleden en kennissen. Hiermee bezuinig je jaarlijks fors op de uitgaven voor cadeautjes.

besparingstips

Leen kleding voor speciale gelegenheden of koop deze zo goedkoop mogelijk in. Denk hierbij niet alleen aan kleding voor feestjes, maar ook aan kleding die je nodig hebt wanneer je op wintersport gaat. Deze kleding is vaak duur en de kinderen zijn er zo weer uitgegroeid. Kan je de kleding niet lenen? Kijk dan naar andere tips om te besparen, zoals het kopen van de kleding via marktplaats.nl of op een kledingbeurs. Mocht je de kleding uiteindelijk toch moeten kopen, koop dan kleding die de kinderen ook thuis kunnen dragen. besparingstips

Zoek naar mogelijkheden om geld te besparen op activiteiten waar het gezin aan mee doet. Bijvoorbeeld: kijk op www.jeugdsportfonds.nl. Het Jeugdsportfonds betaalt de contributie voor de sportvereniging van kinderen uit gezinnen die het zelf niet kunnen betalen!

besparingstips

Kinderen willen vaak iets leuks doen, maar natuurlijk kost dit geld. Met wat creativiteit kun je zelf leuke besparingen bedenken. Ga bijvoorbeeld gezellig picknicken in het park of in de tuin. Verzin allerlei lekkere hapjes en laat de kinderen meehelpen om alles klaar te maken. Neem een voetbal en wat spelletjes mee en je hebt een heerlijk goedkoop dagje uit.

besparingstips

Gebruik alle besparingsmogelijkheden voor het gezin! Veel scholen hebben regelingen waarbij minder draagkrachtige ouders worden vrijgesteld van schoolgeld of andere contributies. Maak hier gebruik van.

besparingstips

Zorg ervoor dat je bekend bent met de belastingregels. Kijk eens op belastingdienst.nl. Gezinnen die minder te besteden hebben komen in aanmerking voor tegemoetkomingen in de kosten en kindertoeslagen. Wellicht heb je een kennis die je hierbij kan helpen of informeer bij de belastingdienst wat de mogelijkheden zijn. Soms zijn er ook instanties die gratis hulp geven aan mensen met een laag inkomen.

besparingstips

Douche de kinderen eens wat minder. Wanneer ze niet te veel actief geweest zijn, kan je makkelijk één dagje overslaan met douchen. Laat de kinderen daarnaast ook niet te lang douchen. Douchen kost veel warm water, gas en elektriciteit. Elke dag een half uur douchen per persoon kost honderden euro's per jaar aan extra energie en water. Gebruik de handdoeken een aantal dagen achter elkaar. Hiermee spaar je wekelijks een wasbeurt uit. Je zal er versteld van staan hoeveel je hiermee jaarlijks kan bezuinigen op de energierekening.

besparingstips

Kijk bij de besparingstips voor energie op deze site. Bijvoorbeeld: Veel kinderen hebben mobieltjes en laptops. Laad deze apparatuur op in de daluren wanneer je goedkope nachtstroom en weekendstroom hebt. Deze tips om te bezuinigen gelden natuurlijk ook nog eens voor het hele gezin!

besparingstips

Spaar voor schoolreisjes en excursies van je kind. Als het goed is krijg je aan het begin van het jaar al een brief van de school over wat het gaat kosten. Wanneer je één euro per week spaart heb je jaarlijks al 50 euro bij elkaar voor het schoolreisje.

besparingstips

Maak van de extra uitgaven in het gezin iets bijzonders. Bijvoorbeeld: Eet één keer in de week iets lekkers bij het eten zoals een lekker toetje. De andere dagen kun je dan wat soberder doen.

besparingstips

Koop alle kinderkleding in de uitverkoop. Kinderkleding is een dure kostenpost en het loont dus de moeite om flink op de prijs te letten. Ook zijn er veel (internet)winkels die regelmatig goedkope merkkleding voor kids in de aanbiedingen hebben.

besparingstips

Je kan veel geld besparen door allerlei zaken in het groot in te kopen en te bereiden. Koop bijvoorbeeld veel van een product in wanneer het in de aanbieding is. Hiermee koop je meer voor minder geld en kan je jaarlijks vele honderden euro’s besparen op je uigaven. Kijk eens bij het onderdeel boodschappen op deze site.

besparingstips

Laat de auto staan en ga fietsen, ook wanneer je de kinderen naar school brengt. Consuminder! Hiermee bespaar je brandstof, het milieu en natuurlijk je portemonnee. De beste tips om te besparen zijn de tips waarbij je iets helemaal niet gebruikt of doet.

besparingstips

Bewaar kortingsbonnen voor attractieparken wanneer je deze in een tijdschrift of krant tegenkomt. Een gemiddeled gezin kan flink bezuinigen op de entree kosten wanneer je een dagje uit gaat naar een attractiepark.

besparingstips

Ga je een dagje uit met de kinderen? Neem dan voor het hele gezin broodjes en drinken mee. Het is vaak wat gesjouw maar het bespaart wel een hoop geld. Tip: Heb je nog jonge kinderen van een jaar of 4-5? Neem dan een oude buggy mee voor je eten en drinken. Je kan deze ook gebruiken om de jassen overheen te leggen en voor de jongste om nog even uit te rusten na een dag lopen.

besparingstips

Ben je gevoelig voor smeekbedes van kinderen wanneer je gaat winkelen? Neem ze dan niet mee! Laat de kinderen thuis zodat je niet met meer zaken terugkomt dan je van plan was. Neem je de kinderen toch mee? Geef dan van te voren duidelijk aan dat er niets extra’s wordt gekocht in bijvoorbeeld de supermarkt. Het niet doen van onnodige aankopen levert een forse bezuiniging op voor het hele gezin.

besparingstips

Ga je met de kinderen naar de kapper? Laat dan niets extra’s doen. Was het haar zelf voordat je weg gaat en doe na het bezoek aan de kapper zelf thuis gel in het haar. Met deze besparingstips kan je vele tientallen euro’s per jaar bezuinigen op de uitgaven voor de kapper.

besparingstips

Probeer de kappersbezoeken gedurende het hele jaar vooraf in te plannen en probeer de periode tussen de bezoekjes zo lang mogelijk te maken. Zorg dat je steeds goed uitkomt voor de schoolfoto, de feestdagen en de verjaardagen. Ook hiermee kan je jaarlijks weer veel geld besparen op de kapper!

besparingstips

Heb je veel jonge kinderen? Denk dan eens aan een kapperscursus. De kosten van de opleiding heb je er zo uit en je kinderen lopen er altijd keurig netjes geknipt bij. Met deze besparingstip kan je honderden euro’s per jaar besparen.Omgaan met geld

omgaan met geld

Omgaan met geld. Goed leren omgaan met geld is belangrijk voor iedereen. In dit Blog lees je 10 super goede bespaartips waarmee je kan leren om goed met geld om te gaan. Wanneer je al deze tips toepast kan het haast niet anders dan dat ook jij straks geld over hebt aan het einde van de maand. En dat is best wel plezierig want met dat extra geld kan je weer veel nieuwe leuke dingen doen.
Ga snel naar mijn Blog en lees mijn 10 super goede bespaartips over omgaan met geld.......... lees hier de 10 super goede tips.Cursus omgaan met geld

cursus omgaan met geld

Ben je op zoek naar een leuke en goedkope cursus voor een kleine groep mensen? Dan is de cursus omgaan met geld wellicht iets voor jou. De cursus omgaan met geld is speciaal ontwikkeld om een kleine groep mensen te leren meer grip te krijgen op de uitgaven. Om zodoende meer geld over te houden. Of uit de schulden te blijven. De deelnemers krijgen veel gratis extra's zoals het boek "Zo bespaar je geld" van André Fijan, een gratis excel huishoudboekje en een gratis werkmap. De digitale bestandjes krijg je op een gratis USB-stick.......... lees hier alles over de cursus omgaan met geld.besparingstips

Een van de belangrijkste besparingstips bij het goedkoop boodschappen doen is om zoveel mogelijk te kopen wat in de aanbieding is. Koop wel alleen boodschappen die je normaal ook gebruikt. Met betrekking tot besparing werkt op de lange termijn denken het beste, dus denk bijvoorbeeld een half jaar vooruit. Weet je dat de ketchup gemiddeld eens in de drie maanden in de aanbieding is? Koop dan tijdens zo'n aanbieding meteen voor drie maanden aan ketchup. Doe hetzelfde met alle andere houdbare producten zoals shampoo, bier, WC-papier, diepvriesproducten, schoonmaakmiddelen, enzovoorts. Let natuurlijk wel op de houdbaarheidsdatum van de producten. Wanneer je dit consequent doet bespaart een gemiddeld gezin al snel minimaal 250 euro per jaar. Bij een groot gezin kan dit bedrag zelfs oplopen tot meer dan 1.000 euro per jaar. En dat is mooi meegenomen voor je huishoudboekje wanneer je zuiniger wil leven!

besparingstips

Gebruik de allergoedkoopste producten en gebruik deze met mate. Vaak komen merkproducten en huismerken uit dezelfde fabriek. Probeer eens een goedkoop merk uit. Vaak proef je nauwelijks verschil met een merkproduct. Met deze bezuinigingstip kan je structureel veel geld besparen.

besparingstips

Koop cadeautjes in de Kringloopwinkel of wereldwinkel. Ook supermarkten hebben vaak cadeautjes in de aanbieding zoals speelgoed. Koop het hele jaar door alvast in voor de verjaardag, het Sinterklaasfeest of de Kerst.

besparingstips

Koop alleen kant en klaar producten als je het eten echt niet zelf kan bereiden of als het echt niet anders kan. In de regel zijn verse groenten en andere producten onbewerkt goedkoper en vaak ook nog gezonder. Door een beetje extra tijd te besteden aan het bereiden van eten bespaar je veel geld.

besparingstips

Kweek je eigen voedsel. Dit kost natuurlijk veel tijd maar het geeft ook veel voldoening. Vraag stekjes aan kennissen of koop in het voorjaar goedkope kleine kruidenplantjes. Kweek ze op en je hebt het hele jaar bijna gratis verse kruiden in de keuken. Het ruikt ook nog eens lekker en staat leuk in de vensterbank van de keuken, op het balkon of in de tuin. Naast kruiden kan je ook aardbeien sla, worteltjes en boerenkool in de tuin kweken.

besparingstips

Surf op het internet naar de goedkoopste aanbiedingen. Hou de sites met besparingstips goed in de gaten. Koop vervolgens meteen groot in. Zeker als je een groot gezin hebt. Ook zobespaarjegeld.nl wordt regelmatig geactualiseerd met nieuwe besparingstips.

besparingstips

Koop geen kant en klaarmaaltijden en ga niet naar de snackbar of pizzeria. Zelf friet frituren is veel goedkoper en gaat ook vaak nog eens veel sneller. Wanneer je één maal in de week friet of een pizza haalt levert zelf frituren of het afbakken van een pizza al snel een voordeel op van honderden euro’s per jaar. En het is vaak ook nog gezonder.

besparingstips

Koop een (energiezuinige!) vriezer. Je kan dan vaker goedkoop in het groot inkopen en vervolgens wat je over hebt invriezen. Met een groot gezin heb je de vriezer al snel terugverdiend. Vergeet niet de vriezer goed schoon te houden en regelmatig te ontdooien. Een vriezer die vol zit met aangegroeid ijs verbruikt veel meer energie en gaat minder lang mee.

besparingstips

Een leuk alternatief voor een gezellige middag of kinderfeestje is om bij een Doe Het Zelfzaak het afvalhout te vragen. Dit levert heerlijk speelmateriaal op voor de kinderen en het kost ook nog eens haast niets. Wees creatief en probeer zelf ook nog meer tips om te besparen te bedenken voor feestjes.

besparingstips

Ga je regelmatig met het gezin uit? Denk dan eens na over kortingspassen, de Rotterdampas of een jaarabonnement op de dierentuin. Hiermee kan je na één of twee bezoeken vele malen gratis gebruik maken van parken waardoor het gezin veel geld bespaart. Consuminderen kan ook door gewoon een dagje gezellig thuis te blijven.

besparingstips

Kinderen willen vaak ‘s avonds een lampje aan in de gang. Natuurlijk is dit geen probleem maar zorg er dan wel voor dat er een energiezuinige lamp brand met een lage Watt waarde. Met wat minder licht slaapt uw kind ook nog eens sneller. Wanneer elke avond het zuiniger lampje gemiddeld 4 uur brand betekend dit op jaarbasis 1500 uur energieverbruik. Op jaarbasis levert een spaarlamp dus een lager energieverbruik en dus een leuke besparing op.

besparingstips

Bespaar veel geld door lid te worden van de Speel-o-theek. Bij de Speel-o-theek kan je gratis speelgoed en spelletjes lenen of uitproberen. Je kind heeft steeds weer wat nieuws en je voorkomt een huis vol speelgoed waarop de kinderen uitgekeken zijn.

Abonneer je op onze

met besparingstips en gratis excel huishoudboekje 2022.
© 2010-2022 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners