Auto rijden kan goedkoop! Bespaar geld op de auto.

Goedkoop auto rijden? Hoe je dat doet lees je bij ons.

De beste besparingstip om "goedkoop auto te rijden" en te 'besparen op de autokosten' is natuurlijk om de auto te laten staan. Gebruik de auto alleen als het echt noodzakelijk is en neem als het even kan altijd de fiets. Gebruik je de auto nauwelijks? Doe hem dan weg en neem indien nodig een taxi.


Auto nemen zonder spaargeld? Overweeg private of financial lease!

We willen allemaal graag een fijne auto tot onze beschikking hebben. Maar de aankoop van een auto is een flinke uitgave als je er een wilt die te vertrouwen is en geen verborgen gebreken heeft. Heb je geen spaargeld om een goede auto aan te schaffen, maar heb je er wel een nodig?......... lees hier verder.


5 goedkope auto’s voor private lease

Heb je wel een auto nodig maar geen spaargeld beschikbaar om te investeren in de aanschaf van een auto? Dan kun je met behulp van private lease aan een auto komen zonder die grote investering. Je betaalt een vast maandbedrag waardoor je op de benzinekosten na volledig ontzorgd wordt.......... lees hier verder.


Geld besparen met je auto? Dat doe je zo!

Tanken, onderhoud, reparaties: een auto kan aardig wat geld gaan kosten. Vind jij dat je wel heel veel geld uitgeeft aan jouw auto? Dan kan het een goed idee zijn om dit proberen te verminderen. Er zijn namelijk mogelijkheden om geld te besparen met je auto. Wij zetten wat handige tips voor je op een rijtje.......... lees hier verder.


Elektrisch rijden financieel aantrekkelijk

In 2019 werden er ruim 30.000 volledig elektrische auto’s verkocht. Dit zijn niet alleen mensen die geven om het milieu maar ook mensen die willen profiteren van de financiële voordelen die een duurzame auto met zich meebrengt. De overheid heeft als doestelling om Nederland in 2050 volledig Co2 vrij te hebben op het gebied van mobiliteit. Hier horen enkele maatregelen bij die financieel in je voordeel kunnen vallen wanneer je kiest voor een elektrische auto.......... lees hier verder.


Ga goedkoop Tanken met korting! De verschillende brandstofsoorten schelen behoorlijk in prijs en hebben ook gevolgen voor de belasting die je voor je auto betaald. Reken dus goed uit welke brandstofsoort het goedkoopst is in jouw situatie. Bepalend is in de regel hoeveel kilometers je per jaar met de auto rijdt. In de regel is het zo dat wanneer je veel kilometers rijdt LPG-gas en (bio)diesel het goedkoopste zijn.

Bij UnitedConsumers tankt u met korting!, zodat u meer overhoudt voor de leuke dingen in het leven. Met uw UnitedConsumers tankkaart is tanken met korting heel eenvoudig. U tankt simpelweg goedkoper dan anderen bij onze aangesloten tankstation. Al de aangesloten tankstations zijn bovendien bemand, zodat u veilig kunt tanken en profiteert van de beste service. Goedkoop tanken met UnitedConsumers. Geen gedoe, wel het voordeel.

Korting op tanken: zo werkt het:
- Vraag uw UnitedConsumers tankkaart aan of registreer uw gekregen tankkaart
- Tank bij een van de ruim 600 bemande tankstations
- Laat uw tankkaart scannen door de pompmedewerker
- Binnen 24 uur is uw korting bijgeschreven in uw kortingstegoed


Hogere premies voor verzekeren auto niet langer onontkoombaar

Jarenlang waren autoverzekeringen niet aan de hierboven omschreven prijsstijgingen onderhevig. Sterker nog, ze waren relatief gezien zelfs spotgoedkoop. De reden daarvoor was eigenlijk heel eenvoudig: verzekeraars gebruikten dit type verzekering om onderling fors met elkaar te kunnen concurreren, omdat ze uit ervaring weten dat een groot deel van de consumenten die een verzekering voor hun auto bij een specifieke verzekeringsmaatschappij afsluiten uiteindelijk ook besluiten om bij dezelfde verzekeraar tevens tal van andere verzekeringsproducten af te nemen.......... lees hier verder.


Bespaar geld en win werktijd

DriveMe is een digitaal platform waar je in contact kunt komen met zelfstandige privéchauffeurs die rijden in jouw auto. Door een chauffeur te laten rijden kun je zelf productief zijn en bijvoorbeeld onderweg je mail afwerken...... lees hier verder.

Bespaar geld en win werktijd met driveme.nl


Besparen op brandstof? Kies voor elektrisch rijden!

Kiezen voor een elektrische auto wordt door de overheid gestimuleerd milieuvriendelijk rijden. Het kabinet heeft in het regeerakkoord omschreven dat vanaf 2030 alle nieuwe auto’s milieuvriendelijk moeten zijn.......... lees hier verder.


Laat het sterretje in je autoruit geen barst worden!

Je wilt geld besparen: een goede keuze! Maar er zijn toch een aantal zaken waar je toch echt wel even een beetje van je budget aan uit wilt geven. Je kunt autoruitschade bijvoorbeeld beter meteen laten maken.......... lees hier verder.


Auto financieren

Auto’s zijn ons vervoermiddel en zijn voor veel mensen op die manier een belangrijk onderdeel van hun leven. De auto zorgt ervoor dat we altijd op tijd op onze bestemming aankomen en tijd kunnen besparen op vervoer.......... lees hier verder.


Besparen op autokosten: ga voor lease

Misschien heeft je oude auto het opgegeven, wil je geld besparen of ben je gewoon aan een nieuwe auto toe. In wat voor situatie je jezelf ook bevindt, het leasen van een auto kan veel voordelen opleveren........... lees hier verder.


Zo bespaar jij geld op je rijbewijs

Is het tijd je rijbewijs te halen maar heb je niet zoveel budget tot je beschikking? Dat geld dat je uitgeeft aan het behalen van je rijbewijs geef je natuurlijk net zo lief uit aan die nieuwe geïmporteerde auto die straks voor de deur komt te staan........... lees hier verder.


Geld besparen op de aanschaf van een auto

Het aanschaffen van een auto kan behoorlijk wat tijd, geld en energie vragen. Maar hoewel de aanschafprijs natuurlijk een flinke knaag in het budget kan zijn, zijn er wel manieren om geld te besparen op de aanschaf van een auto....... lees hier verder.


Geef minder geld uit aan je autoverzekering door te vergelijken

Het is voor elke auto eigenaar elke jaar weer iets waar je niet onderuit kunt: het moeten verzekeren van de auto. Aan deze verplichting zijn er echter wel tal van voordelen aan verbonden zoals........... lees hier verder.


Geld besparen: kies voor rittenregistratie

Wie in een auto van de zaak rijdt, maar deze ook privé gebruikt, betaalt hierover een bepaald percentage van de cataloguswaarde van de auto aan het rijk. Dit wordt bijtelling genoemd. Het privégebruik van de auto van de zaak wordt door de fiscus als loon in natura gezien.......... lees hier verder.


Tijd besparen: laat je rijden!

Steeds meer mensen besluiten een chauffeur in te huren om zich van huis naar het werk te vervoeren. Niet alleen bespaar je op de autokosten, je leeft en werkt ook direct een stuk efficiënter. De voordelen van zo’n chauffeursdienst, lees je hier!


Besparen op het onderhoud van je auto

Vaak wordt er gezegd dat een auto een slechte investering is. Het gaat dan niet om de exclusieve auto’s van meer dan honderdduizenden euro’s. Er wordt dan meestal de auto voor dagelijks gebruik bedoeld. Binnen een korte tijd is de aanschafwaarde namelijk fors verminderd. Daarnaast zorgen het brandstofverbruik, de wegenbelasting, de verzekering en het onderhoud voor kosten. Maar op het onderhoud van je auto kun je besparen.......... lees hier verder.


Kosten besparen op het halen van je rijbewijs

Misschien heb je geluk en betalen je ouders je rijbewijs. Misschien moet je een deel meebetalen of misschien zijn de kosten helemaal voor rekening. Eigenlijk maakt het ook helemaal niet uit, het is altijd goed om het zo goedkoop mogelijk te doen. Op deze manier houd je hopelijk ook nog wat geld nodig voor de aanschaf van een auto, de verzekeringen en alle andere dingen die erbij komen kijken! Waar kun je nu rekening mee houden om zoveel mogelijk kosten te besparen op het halen van je rijbewijs? We hebben hier een aantal tips voor je op een rijtje gezet!
.......... lees hier verder.


Goedkoop tanken met een kortingspasje.

Wilt u makkelijk besparen op uw brandstofprijzen? UnitedConsumers is een consumentencollectief dat uw brandstofkosten structureel goedkoper maakt. Sinds de oprichting in 2000 besparen al ruim 500.000 deelnemers op hun brandstof en overige vaste lasten.
Je krijgt altijd minimaal minimaal 6 eurocent korting per liter op de Gemiddelde Landelijke Adviesprijs met de UnitedConsumers tankkaart.
Meld u GRATIS aan voor tanken met korting! en ga voortaan goedkoop tanken bij één van de 600 aangesloten tankstations.


Ga goedkoop Tanken met korting! De verschillende brandstofsoorten schelen behoorlijk in prijs en hebben ook gevolgen voor de belasting die je voor je auto betaald. Reken dus goed uit welke brandstofsoort het goedkoopst is in jouw situatie. Bepalend is in de regel hoeveel kilometers je per jaar met de auto rijdt. In de regel is het zo dat wanneer je veel kilometers rijdt LPG-gas en (bio)diesel het goedkoopste zijn. Ook met elektrisch autorijden, kan je natuurlijk veel ‘besparen op de autokosten’. Vooral wanneer je vaak relatief korte afstanden rijdt. Bijvoorbeeld op en neer naar het werk. Het is helemaal mooi wanneer je werkgever een intern oplaatpunt heeft waar je overdag je auto kan opladen.


Hoe levert je auto verkopen het meeste op?

Het internet heeft gezorgd voor veel nieuwe autobedrijven, maar tegelijkertijd betekende dit ook het einde voor veel autobedrijven. In 2009 gingen er 280 autobedrijven failliet en in 2013 nog eens 236. De auto verkoopbranche kan ik verschillende categorieën worden opgedeeld. Zo is er de traditionele autodealer, advertentiewebsites en auto verkoop sites.......... lees hier verder.


Voordelen van auto's importeren uit het buitenland

Het is niet altijd gemakkelijk om een goede auto te vinden en ook nog eens waard te krijgen voor je geld. Om die, en andere redenen importeren steeds meer mensen hun auto uit het buitenland. De meeste auto’s worden geïmporteerd uit Duitsland en België, maar ook vanuit de Verenigde Staten worden veel auto’s naar Nederland gebracht. Er komt wellicht net iets meer bij kijken dan bij de aankoop van een auto in Nederland, maar je bespaart er wel flink op de kosten en krijgt gegarandeerd meer waard voor je geld! Mocht jij nu in Nederland niet de juiste auto voor je budget kunnen vinden, hebben we even alle voordelen van het importeren van een auto uit het buitenland voor je op een rijtje gezet.......... lees hier verder.Maak autorijden niet onnodig duur!


Pricewise autoverzekering vergelijken

Autorijden is absoluut niet goedkoop. Je betaalt benzine en wegenbelasting, het voertuig moet verzekerd worden en zo nu en dan is er onderhoud nodig. Dit zijn allerlei kosten die je maakt om de weg op te kunnen. Gelukkig kun je op deze kosten besparen.

Ga niet naar tankstations aan de snelweg
Het is makkelijk om te tanken langs de snelweg. Om de zoveel kilometer kom je immers een benzinepomp tegen. Maar juist bij die tankstations ben je vaak duurder uit. Ga je naar een onbemande pomp of een klein tankstation in een dorp, dan scheelt dat geld. Een tankpas is vaak niet beschikbaar voor particulieren. De ANWB biedt echter uitkomst. Wanneer je een creditcard hebt van de ANWB, kom je namelijk ook in aanmerking voor een particulieren tankpas waarmee je bij honderden tankstations in Nederland 3 tot 5 eurocent bespaart op een liter benzine. En wist je dat wanneer de bandenspanning te laag is, dit tot een hoger benzineverbruik leidt? Check dus regelmatig de banden!

Krijg geen boetes!
Misschien wel de makkelijkste manier om te besparen: zorg dat je geen boetes krijgt. Let dus op je rijstijl en houd je aan de verkeersregels. Verder: zorg ervoor dat de auto om de zoveel tijd een servicebeurt krijgt. Dat kost geld maar kan wel onnodige hoge kosten van onverwacht onderhoud of reparaties voorkomen.

Kies de juiste verzekering
Een van de grootste kostenposten van autorijden is de autoverzekering. Je kunt echter honderden euro's per jaar besparen door autoverzekeringen te vergelijken. Dit geeft een duidelijk beeld van welke autoverzekering het best past bij jouw rijgedrag en de auto. Bedenk verder goed welke aanvullende verzekeringen nodig zijn en welke juist niet. Let ook op de dekking. Bij een nieuwe auto zul je kiezen voor een allriskverzekering. Maar bij een ouder voertuig is er al snel sprake van oververzekeren. Dit betekent ook een onnodig hoge premie. En verzekeraars rekenen vaak een lagere premie wanneer je het premiebedrag voor het hele jaar in één keer betaalt.

Rij schadevrij
Weet je schadevrij te rijden, dan stijgt de no-claimkorting. En hoe hoger de no-claimkorting, hoe lager de premie. Wees dus verstandig met het claimen van schade. Rij je dus wel schade, maar is het schadebedrag laag? Dan kun je beter dit bedrag zelf betalen om zo voor de verzekering schadevrij te blijven.

Belastingvoordelen
Je kunt besparen op de wegenbelasting wanneer je rijdt in een auto met een CO2-uitstoot tot een maximum van 110 kilogram per kilometer. Let hier dus op wanneer je een auto gaat kopen, want een zuinige auto kan honderden euro's per jaar aan voordeel opleveren. Verder is een energiezuinige auto natuurlijk ook beter voor het milieu. En heb je een eigen bedrijf en wordt de privéauto ook voor zakelijk gebruik ingezet? Dan mag je de btw op de kosten die je hierdoor maakt, terugvorderen bij de belastingdienst. Kies je voor een elektrische auto, dan bespaar je uiteindelijk op de kosten aan brandstof. Rijden op elektriciteit is namelijk een stuk goedkoper dan rijden op benzine of diesel.

Lease een auto
Een auto leasen kan goedkoper en praktischer zijn dan een auto kopen. Bij private lease betaal je maandelijks een vast bedrag voor een auto van jouw voorkeur. In dit leasebedrag zitten ook de kosten voor de verzekering, pechhulp, de wegenbelasting en het onderhoud.


Je kan nu al op je huidige auto geld besparen door te kiezen voor de goedkoopste autoverzekering. Zobespaarjegeld.nl helpt je hierbij. We hebben een speciale pagina gemaakt waar je makkelijk alle autoverzekeringen kan vergelijken en zodoende je eerste besparing op de autokosten kan binnen halen. Bezoek HIER onze goedkope auto verzekering vergelijken pagina.

'Groene' banden sneller terugverdiend.

Eén van de meest doeltreffende manieren om de rijkosten fors terug te dringen is door gebruik te maken van banden met een lage rolweerstand. Hiermee wordt het milieu ook nog eens ontzien. Volgens een studie van de Universiteit van Munchen verdient een investering in groene banden zich sneller terug dan bijvoorbeeld een automatisch start-stopsysteem of hybride-aandrijving! De banden zijn relatief goedkoop en leiden tot een behoorlijk lager brandstofverbruik en een lagere CO2 uitstoot. De onderzoekers hebben berekend dat je met een auto die 1 op 16,7 rijdt en jaarlijks 12.500 kilometer aflegt, per jaar zo'n 1.250 euro bespaart. (bij een literprijs van euro 1,75) Een start-stopsysteem levert overigens een zelfde besparing op maar dit systeem is veel duurder.

zobespaarjegeld

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang als cadeau een GRATIS digitaal excel HUISHOUDBOEKJE 2022 waarmee je op eenvoudige wijze je inkomsten en uitgaven kan beheren. Als extra cadeautje krijgt er ook nog eens GRATIS een mini e-boek bij van 10 pagina’s dik waarin wordt uitgelegd hoe je je financiën goed kan beheren en je GRATIS huishoudboekje kan gebruiken. Hiermee ga je ongetwijfeld veel geld besparen en het kost je niets. Schrijf je HIER direct in!Bespaar tot 12% op de brandstofkosten van je auto!

Uit een afstudeeronderzoek van de Technische Universiteit van Eindhoven blijkt dat automobilisten tot 12% brandstof kunnen besparen door sneller te schakelen. Dit zonder het gevoel te krijgen dat je slomer rijdt. De proefpersonen in het onderzoek bespaarden vaak tot hun eigen verbazing gemiddeld 6% door een ander schakelgedrag zonder de rijprestaties te beïnvloeden. Een gemiddelde automobilist kan hiermee al gauw zo'n 100 euro per jaar besparen. Tel uit je winst.

Heb je toch een auto nodig? Let bij de aankoop op de aanschafwaarde, de afschrijving, het gewicht, het brandstofverbruik, de brandstofsoort en de hoeveelheid kilometers die je nog met de auto wilt rijden. Kies voor een goedkope autoverzekering en vergelijk de premie.

Hoe gangbaarder de auto, hoe goedkoper de onderdelen voor je auto en dus de reparaties in het algemeen. Een uitlaat van een niet courant merk kan soms drie keer zo duur zijn als een autotype dat veel verkocht wordt.

Onderhoud je auto goed. Dit verlengt de levensduur. Zo blijf je 'goedkoop autorijden'. Goedkoop is duurkoop. Wanneer je onderhoud uitstelt, kan dit tot grote schade leiden aan de auto, waardoor je uiteindelijk geconfronteerd wordt met dure reparaties. Achterstallig onderhoud is ook nog eens gevaarlijk.

Het is altijd goedkoper om voor een auto te sparen dan voor een auto te lenen. Door niet te lenen maar te sparen voor je auto bespaar je indirect op de autokosten. Lenen lijkt in eerste instantie erg goedkoop, maar je betaalt de aflossing nog vele jaren achter elkaar, ook als de auto al behoorlijk versleten is. Daarnaast is de rente op leningen doorgaans zeer hoog. Leg dus maandelijks voldoende geld opzij om de auto in de toekomst te vervangen.

Hoe langer je met een auto rijdt, hoe lager de gemiddelde afschrijving en dus de jaarlijkse kosten. Zeker wanneer je jaarlijks niet veel kilometers rijdt kan je heel lang met een auto doen. Hierdoor worden de gemiddelde jaarlijkse kosten steeds lager en rijdt je op termijn steeds goedkoper. Let wel op het regelmatig onderhouden van je auto.

Kies voor een slim navigatiesysteem. Er zijn systemen in de handel die niet alleen de kortste route aangeven maar ook de zuinigste route. Er zijn berekeningen die hebben uitgewezen dat je hierdoor wel 12 procent kan besparen op de brandstofkosten.


Denk er eens aan om een auto te importeren uit het buitenland. Hoe ouder de auto is, des te minder je betaalt aan BPM. De eerste besparing op de autokosten kan je al realiseren bij auto's vanaf één jaar oud. Profiteer ook van de verschillende marktsituaties per land. Wanneer je binnen de EU koopt, hoef je aan de grens geen invoerrechten te betalen. Er zijn bedrijven gespecialiseerd in het importeren van auto's en het papierwerk dat ervoor nodig is. Laat je voorrekenen hoe groot je besparing wordt.

Heel goedkoop tanken kan natuurlijk met de elektronische auto. Op dit moment wordt nog hard gewerkt aan voldoende oplaatpunten. Voordelen zijn natuurlijk het ontbreken van CO2 uitstoot en fiscale voordelen. Nadelen zijn nog altijd de beperkte afstand die gereden kan worden. Het volume aan batterijen in de auto en onzekerheid over de levensduur van de batterijen op de lange termijn.

Controleer regelmatig de bandenspanning van al je banden inclusief het reservewiel. Door met de juiste bandenspanning te rijden bespaar je al snel 2 tot 3 procent van het brandstofverbruik. Wanneer je banden goed opgepompt zijn ondervinden ze minder weerstand op de weg en hoeft de motor dus minder hard te werken. Ook gaan banden op de juiste spanning nog eens 25 procent langer mee. Tenslotte rijd je met banden op de juiste spanningen ook nog eens een stuk veiliger.

Winkel met het inruilen van je auto. Ga niet direct akkoord met het eerste beste aanbod. Verschillende garages zullen verschillende inruilprijzen geven. Goed vergelijken en onderhandelen kan je een hoop geld besparen bij de aanschaf van een nieuwe of tweedehandse auto.

Let goed op wanneer je een auto koopt. Kijk verder dan de aanschafprijs van de auto. Stel de vragen over onderhoud, brandstofverbruik, en verzekeringskosten. Denk ook goed na over de grootte van de auto. Heb je wel een dergelijk grote auto wel nodig, terwijl je gezin maar één of twee keer per jaar met zijn allen in de auto zit? Wanneer 99 van de 100 ritten naar de sportvereniging en de winkels is (of naar het werk), en slechts een aantal malen per jaar met het hele gezin, dan kan je kiezen voor een kleinere auto en een beetje krap zitten in de vakantie. Met een kleinere auto kan je een stuk ‘goedkoper auto rijden’.

Bekijk alvorens je een auto koopt wat het energieverbruik is. Tegenwoordig is er het energielabel dat aangeeft in welk energiecategorie de auto past. Hoe lager het brandstofverbruik, hoe minder brandstofkosten per km en dus ook per jaar.


Het nieuwe rijden

"Het nieuwe rijden" is inmiddels een begrip in Nederland. Waar het bij "het nieuwe rijden" om gaat is het zo zuinig mogelijk autorijden. Het nieuwe rijden richt zich voornamelijk op de zakelijke rijders omdat deze vaak het minst zuinig autorijden. Het nieuwe rijden heeft als doel dat de CO2 uitstoot binnen drie jaar met minimaal 1 megaton gereduceerd moet zijn. Het nieuwe rijden richt zich niet alleen op goedkoop en efficiënt autorijden maar ook op het aanmoedigen van mensen om de auto te laten staan en/of de fiets te nemen. Er zijn inmiddels apps ontwikkeld voor smartphones waarmee je voortdurend geïnformeerd wordt over je rijgedrag. Tevens worden er tijdens het rijden adviezen gegeven over hoe je zuinig kan autorijden. Op internet kan aansluiting gezocht worden bij groepen om je resultaten met anderen te vergelijken. Er worden zelfs al wedstrijden gehouden en tips uitgewisseld om brandstof te besparen.

De belangrijkste uitgangspunten en besparingstips van het nieuwe rijden zijn:

 • Schakel tijdig naar een nieuwe hogere versnelling. Dit kan het best tussen de 2000 en 2500 toeren
 • Rijd zoveel mogelijk in een rustig gelijkmatig tempo met een laag toerental en in de hoogste versnelling. Gebruik indien mogelijk en het verkeer het toelaat de cruise control.
 • Anticipeer op het verkeer. Hiermee voorkom je dat je plotseling moet remmen (hetgeen veel extra brandstof kost).
 • Houd je aan de snelheidslimieten. Hierdoor rijd je het zuinigst en voorkom je verkeersboetes.
 • Vanaf 20 seconden wachten bespaar je brandstof wanneer je de motor uitzet. Dus sta je voor een brug of staat de file lang stil? Zet dan de motor af.
 • Rijd bij elke snelheid in de juiste versnelling. Dus bij 50 in zijn vier en bij 80 in zijn vijf.
 • Zet apparatuur in de auto zoveel mogelijk uit. Alle apparaten verbruiken extra energie.
 • Verwissel je winter en zomerbanden tijdig. Winterbanden slijten harder op een droog wegdek.
 • Houdt voldoende afstand van je voorgangers zodat je bij snelheidsvermindering niet steeds hoeft te remmen.
 • Zorg ervoor dat de autobanden goed op spanning zijn.
 • Laat tijdig het gas los wanneer je ziet dat bijvoorbeeld een stoplicht op rood gaat. Trap vervolgens je koppeling in zodat de auto rustig kan uitrijden.
 • Koop banden met een lage rolweerstand.
 • Wanneer je voor een openstaande brug staat, bij een gesloten spoorwegovergang of wanneer je stil staat in de file zet dan de motor af. Start vervolgens rustig zonder al te veel gas te geven de motor weer.

Zuinige auto's met een lage CO2 uitstoot zijn fiscaal vriendelijk. Profiteer hiervan. Laat je goed adviseren. Ook is een lage uitstoot van CO2 goed voor het milieu. Let op! De wetgeving verandert continu. Fiscale voordelen die nu gelden kunnen in de toekomst worden afgeschaft.

Voor zakelijke rijders is er tegenwoordig een nieuwe site: www.leasevergelijker.nl. Op deze site kunnen mensen die op zoek zijn naar een goedkope leasewagen de prijzen van de verschillende aanbieders vergelijken. Hier kan je bijvoorbeeld goed zien dat de aankoop van een milieuvriendelijke auto een stuk goedkoper is. De website is een initiatief van Leasetrader, een onafhankelijke marktplaats op internet.

Wanneer je echt heel weinig autorijd is één van de ‘besparingstips om goedkoop auto te rijden’ om helemaal geen auto te kopen maar er af en toe eentje te huren. Wellicht kan je een goede deal maken met een autoverhuurbedrijf in de buurt. Een auto die bijna altijd stil voor de deur staat kost heel veel geld.

In de grote steden kun je tegenwoordig auto's huren per minuut. Overal in de stad staan energiezuinige leenauto's. Met een elektronische kaart open je de deur en kan je direct rijden. Via dezelfde kaart wordt er afgerekend. Via internet en de smartphone kan je zien waar een auto staat bij jou in de buurt. De gebruiker betaalt per minuut en alle kosten inclusief parkeren zijn inbegrepen. Zoek eens op het internet naar de mogelijkheden en bereken jou besparing op de autokosten.

Een ander alternatief is om samen met iemand een auto te delen. Je betaalt alle kosten samen en verdeelt deze 50-50 of naar het aantal gereden kilometers. Belangrijk is dat de verstandhouding uitstekend is en iedereen een beetje makkelijk met het verdelen van de kosten en de tijdstippen van gebruik. Maak in ieder geval vooraf zoveel mogelijk goede afspraken. Hierdoor kan je flink ‘goedkoop autorijden’.

Wees een heer (en dame) in het verkeer. Rijd rustig, kalm en beheerst. Een ruwe rijstijl is niet alleen asociaal, maar kost ook nog eens veel geld. Je kunt veel ‘besparen met autorijden’ door bijvoorbeeld rustig op te trekken, tijdig af te remmen, niet te hard te rijden en zoveel mogelijk in een hoge versnelling met zo weinig mogelijk toeren. Let op! ‘Goedkoop autorijden’ betekent niet gevaarlijk autorijden, Houd je dus aan de verkeersregels en rijdt veilig. Ongelukken en boetes leveren zeker geen autobesparing op.

Wist je dat elektronische apparaten in de auto veel energie kosten? Denk hierbij aan de airconditioning en de stoelverwarming. Gebruik ze voor comfort maar zet ze af wanneer je ze niet nodig hebt. Het niet gebruiken van bijvoorbeeld de airconditioning levert een besparing op van enkele procenten.

De (lucht)weerstand van de auto bepaalt voor een groot deel het brandstofverbruik en de mate van ‘zuinig auto rijden’. Dus: zorg dat de bandenspanning op orde is en haal het imperiaal en de dakkoffer van het dak wanneer je ze niet gebruikt. Ook hier bespaar je weer zo'n 10 procent op het brandstofverbruik.Omgaan met geld

omgaan met geld

Omgaan met geld. Goed leren omgaan met geld is belangrijk voor iedereen. In dit Blog lees je 10 super goede bespaartips waarmee je kan leren om goed met geld om te gaan. Wanneer je al deze tips toepast kan het haast niet anders dan dat ook jij straks geld over hebt aan het einde van de maand. En dat is best wel plezierig want met dat extra geld kan je weer veel nieuwe leuke dingen doen.
Ga snel naar mijn Blog en lees mijn 10 super goede bespaartips over omgaan met geld.......... lees hier de 10 super goede tips.Cursus omgaan met geld

cursus omgaan met geld

Ben je op zoek naar een leuke en goedkope cursus voor een kleine groep mensen? Dan is de cursus omgaan met geld wellicht iets voor jou. De cursus omgaan met geld is speciaal ontwikkeld om een kleine groep mensen te leren meer grip te krijgen op de uitgaven. Om zodoende meer geld over te houden. Of uit de schulden te blijven. De deelnemers krijgen veel gratis extra's zoals het boek "Zo bespaar je geld" van André Fijan, een gratis excel huishoudboekje en een gratis werkmap. De digitale bestandjes krijg je op een gratis USB-stick.......... lees hier alles over de cursus omgaan met geld.Een van de wat onbekendere ‘tips om te besparen op de auto’ is: Was je auto regelmatig en zet de auto regelmatig in de autowax. Hierdoor daalt de luchtweerstand van de auto. En hierdoor kan je weer een beetje ‘goedkoper autorijden’.

‘Bezuinigen op de auto’ kan ook door deze wat soberder aan te schaffen. Veel van de accessoires heb je nauwelijks nodig en kosten veel geld. Ga eens voor wat goedkopere velgen en iets minder brede wielen. Hierdoor loop je ook nog eens minder kans op diefstal en dure schades. Het is een bekend gegeven dat de vele extra's op een auto snel hun waarde verliezen en dus heb je er bij een latere inruil van je auto vaak weinig meer aan.

Het is autofabrikanten momenteel trend om energiezuinige auto's te ontwikkelen met steeds kleinere motoren. Dit noemen we downsizing. De motoren worden steeds kleiner met gelijkblijvende prestaties of soms zelfs met betere prestaties. met behulp van een turbo en geavanceerde verbrandingstechnieken kan zelfs een zeer zuinige 1,2 liter motor een behoorlijke prestatie leveren. Door het lage brandstofgebruik kan je weer flink besparen en goedkoop autorijden.

Wanneer je auto wat ouder is en je geen brokkenpiloot bent, is het wellicht handig om deze uit de allrisk verzekering te halen. Deze besparing kan oplopen tot honderden euro’s per jaar. Voor meer informatie verwijzen we je naar het onderdeel verzekeringen elders op zobespaarjegeld.nl

Probeer efficiënt auto te rijden door bijvoorbeeld ritten te combineren of door bijvoorbeeld mee te rijden met anderen. Ga je met een groep ergens naar toe probeer dan met elkaar mee te rijden. Vervolgens kan je de brandstofkosten met elkaar delen. Carpoolen is hier natuurlijk ook een goed voorbeeld van.

Ga niet dolen door de stad of waar je ook bent wanneer je je bestemming niet kan vinden. Zet de auto aan de kant en vraag aan voorbijgangers de kortste route naar je bestemming. Uiteraard is een navigatiesysteem ook erg makkelijk. Voorkom onnodig en doelloos rondrijden. Zo zijn er nog veel meer ‘tips om te besparen’ op autokosten te bedenken.

Tank een b-merk en zoveel mogelijk bij het goedkoopste tankstation in de buurt. Reken ook uit hoeveel brandstof het kost om er te komen. Woon je in de buurt van de grens loont het wellicht om in het buitenland te tanken. Er komen steeds meer onbemande tankstations. Maar let op! Ze zijn niet allemaal per definitie het goedkoopst. Blijf dus goed vergelijken en ga op zoek naar mogelijkheden om te Tanken met korting .


Bespaar door elektrisch te rijden

Op dit moment gelden fiscale regelingen die elektrisch rijden interessant maken. Zo worden elektrische auto’s vrijgesteld van wegenbelasting en geldt er een lager bijtellingstarief van 4% bij lease. Daarbij stimuleert de overheid om op meerplaatsen laadpunten aan te leggen. Dit resulteert in een toename van geregistreerde elektrische voertuigen in Nederland. Dit is niet alleen goed voor het milieu, aangezien de CO2 uitstoot verminderd wordt, maar elektrisch rijden isdus tevens een financieel voordelige keuze. Benieuwd wat heel Nederland zou besparen met elektrisch rijden? Bekijk het hieronder in de infographic.

© 2010-2022 - zobespaarjegeld.nl algemene voorwaarden partners